Therapeutisch elastische kousen

Therapeutisch elastische kousen worden in de meeste gevallen volledig vergoed, omdat de praktijk contracten heeft met bijna alle zorgverzekeraars.

Uw leverancier is door de ‘Stichting Erkenningsregeling voor Leveranciers van Medische Hulpmiddelen’ erkend. Dit houdt in dat er voldaan wordt aan strenge leveringseisen en klachtenprocedures. Informatie over onderhoud, levensduur en vervolgverstrekking worden u bij het aanmeten en/of afleveren verstrekt.

Aanmeten en afleveren geschiedt uitsluitend op afspraak. Een afspraak kan binnen 3 werkdagen gerealiseerd worden. Als u niet in staat bent naar ons toe te komen, worden de kousen bij u thuis aangemeten.

Artikelen

Leverbaar zijn onder andere de volgende merken:

Zowel maatwerk als confectie is mogelijk. De levertijd is 6 tot 10 werkdagen.

Garantie

Eén maand na levering op de pasvorm bij normaal gebruik.
Bij klachten kunt u zich zo snel mogelijk melden bij uw leverancier. Uw klacht wordt altijd in behandeling genomen en in alle redelijkheid opgelost. Bij uw leverancier kunt u ook terecht voor speciale aantrekhulpen, zoals:

  • Easy Slide voor arm- of beenkousen
  • Butler
  • Steve
  • Eureka – aan
  • Magnide
  • Ort.o.mate

Voor nadere informatie over patiëntenverenigingen kunt u terecht bij uw leverancier.

Wasvoorschrift

Het blijft het allerbeste dat de kousen met de hand worden uitgewassen. Gebruik hierbij een zacht vloeibaar wasmiddel. Geen waspoeder!
U spoelt de kousen goed uit, zodat er geen zeepresten in de kousen achterblijven. Knijp de kous wat uit, rol hem in een handdoek, zodat de kous bijna droog is en de volgende dag weer gedragen kan worden. Kousen mogen nooit in de centrifuge, droogtrommel, in de zon of op de verwarming worden gedroogd.

Aantrekken

Bij het aantrekken wordt geadviseerd uw aantrekhulp altijd te gebruiken om laddervorming, gaten en andere slijtageplekken te voorkomen. Tevens adviseren wij bij rondbreikousen tijdens het aantrekken, rubberhandschoenen te gebruiken.

Aanmeetadressen

Zorgwinkel Oostvoorne
Stationsweg 31, 3233 CR te Oostvoorne
0181-480711

De Pluk
Rijksstraatweg 64, 4191 SG te Geldermalsen

Gebouw van Careyn
Dirkdoensweg 33 te Ouddorp

Fysiotherapiepraktijk
Anna Blamanstraat 21 te Gorinchem

Medisch centrum, afd. fysiotherapie
Molenstraat 15-21 te Strijen

Fysiotherapiepraktijk
Molendijk 55 in de Hoeckenisse te Klaaswaal

Hof van Batenstein te Vianen

Salon Agnes
Schiedamseweg 256 te Vlaardingen

Huisartsenpraktijk, Anton Coolenstraat 104 te Sommelsdijk