Fit Zwanger

Actief bewegen en actief blijven tijdens de zwangerschap en na de bevalling

Wat is Fit Zwanger?

Fit Zwanger is een moderne vorm van zwangerschapsgymnastiek. Door middel van oefeningen en adviezen wordt geprobeerd het uithoudingsvermogen, de kracht en stabiliteit/coördinatie te behouden of te verbeteren. Ook is er aandacht voor het voorkomen van klachten en het bevorderen van het herstel na de bevalling.

Fit Zwanger is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de positieve effecten van het trainen voor en na de zwangerschap.

Positieve effecten zijn:

  •  Regelmatige inspanning voor de bevalling verhoogt de fitheid, verbetert de werking van het cardiovasculair systeem en helpt ter voorkoming van zwangerschapsdiabetes
  •  Actief trainen tijdens (prepartum) en na de zwangerschap (postpartum) kan klachten van de bekkenregio zowel voor als na de bevalling en ook op latere leeftijd voorkomen
  •  Voorkoming van ongewild urineverlies
  •  Een goed uithoudingsvermogen ondersteunt de nodige inspanning tijdens de bevalling

Doel van Fit Zwanger

Het doel is zo fit mogelijk te zijn en te blijven tijdens de gehele zwangerschap en een snel herstelproces na de bevalling te kunnen ervaren.

Start van het traject is vanaf de 16e zwangerschapsweek en kan tot de bevalling doorgaan.
Na de bevalling kan men vanaf de 6e week weer beginnen en doorgaan tot 9 maanden na de bevalling. Zo kan iedereen zo lang trainen als het nodig is!

Intake

Bij aanmelding krijgt u digitaal een intakeformulier toegezonden. Het is de bedoeling dat u dit intakeformulier voor de intake retour zendt. Door middel van dit formulier wordt uw huidige situatie uitgebreid in kaart gebracht. Er worden vragen gesteld over verschillende onderwerpen rond uw gezondheid en fitheid. Deze vragen zijn van belang om duidelijkheid te krijgen over uw beginsituatie voor het opstarten van het Fit Zwanger traject.

Multidisciplinaire samenwerking

De Fit Zwanger docent werkt samen en stemt af, indien nodig, met de verloskundige, gynaecoloog en huisarts indien nodig.

Lestijden en Kosten

Een traject duurt 12 weken. De prijs voor 12 weken is €150.00, inclusief intake en coaching.

Lestijden zijn:

Woensdag van 19.00 uur – 20.00 uur & 20.00 uur – 21.00 uur

Locatie

Fitness op locatie Nieuwe Emma
Raadsliedenstraat 120, 4142 BV Leerdam

Wanneer u na het lezen nog vragen heeft, neemt u dan gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Contact & Aanmelden

  •  Locatie Eiland (Eiland 83, 4143 EV Leerdam)
  •  Locatie Nieuwe Emma (Raadsliedenstraat 120, 4142 BV Leerdam)

Aanmelden

0345-614745

info@fysiotherapiehensens.nl